Perlernes univers

Lær mere om vores perler

Perlernes univers

Form, størrelse, glans og farver er alle elementer, som er med til at definere de smukke, det er svært at finde rundt i - jeg har her prøvet at give en forklaring på de forskellige perle arter jeg har valgt at have på mit Guldsmedeværksted, samt en film ( neders på siden ) om dyrkning af Tahiti perler - god fornøjelse...

Mørke tahiti kulturperler

De fleste mørke tahiti kulturperler dyrkes i Fransk Polynesien omkring Tahiti. Perlerne bliver dyrket eller kultiveret i muslingen, Pinctada margaritifera, også kaldet den sortlæbede perlemusling. Er man heldig kan muslingen findes naturligt i lagunerne i de Fransk Polynesiske atoller, hvorfra navnet også oprinder. Tahitiperler kan spænde i mange farvetoner fra helt lys grå til helt dyb blå-sort, også kaldet Nattens Dronning. Tahitiperler er store og måler som regel fra 10 - 18 mm.

South Sea kulturperler

De smukke South Sea kulturperler dyrkes på perlefarve i det Indiske Ocean og Stillehavet.Der findes to slags muslinger når vi tale om South Sea perler – den sølvlæbet og den guldlæbet Pinctada maxima, den sølvlæbede musling skaber perler i hvid, sølv, rosa og cremefarvet og den guldlæbede skaber perler i creme, gylden og guldfarvet.De fleste hvide South Sea kulturperler stammer fra Australien og de gyldne fra Indunesien, Philippinerne og Burma.South Sea perler er relative store og måler normalt fra 10-20 mm.

Vi skaber selv smykker med perlerne på vores værksted

Klik her

Hvid Akoya saltvandskulturperle

Den klassiske, hvide Akoya saltvandskulturperle dyrkes i perlemuslingen Pinctada Fucata.Det var faktisk Akoya perlen der var den første kultiveret perle art, Processen blev opfundet af Mikimoto fra Japan. I mange år var det her de smukke saltvandkulturperler kom fra, men med tiden har Kina overtaget og i dag kommer størstedelen af Akoya perlerne herfra.Farverne spænder fra hvid, hvid-rosa, hvid-blålig til creme farvet. I dag kan Akaya perlerne være behandlet for at få mere ensfarvet perler.Størrelsen på perlerne ligger typisk mellem 2-10 mm.

Ferskvandskultur perler

Ferskvandskultur perler bliver dyrket i Kina, Kina er den altdominerende supermagt indenfor ferskvandsperleproduktion. Provinserne Zhejiang, Jiangsu, Anhui, Hunan, Juangxi og Fujian står for største delen af  ferskvandsperlemarkedet i dag. Der kan ligge helt op til 50 perler i en ferskvandsmusling men skal kvaliteten være i top ligges der kun maks 5 vævsstykker i muslingen.

Besøg vores guldsmedværksted 

Klik her

Fine perlemor

Den fine perlemor giver perlerne en exceptionel glans også kaldet - luster, og dette, kombineret med de unikke naturlige farver, får perlen til at fremtræde med en udsøgt intensitet, som er svær at finde i andre smykkesten.

Barok

Der findes uendelige mange former i barok- og semi-barok, og de kan variere i alt fra perler med cirkler, også kaldet bælter, til den perfekte dråbe og dyrebare rundeKulturperlerne er af mange grunde perfekte til smykker, da disse både kan bæres af kvinder såvel som mænd. Med sine mange farvetoner, har de et imponerende mix af maskulint og feminint udtryk, og de heldige, som har fornøjelsen af at besøge perlens hjemstavn, vil også kunne se øernes beboere, mænd som kvinder og unge som gamle, bære disse fantastiske perler med stolthed

Vores Perler

Vi har tilknyttet nogle virkelig dygtige Perlehandlere - Bla. Torben Skov som vi har haft et tæt samarbejde med siden 2001. Det er også Torben I kan møde når vi afholder perleaften med alt der hører til. Vi glæder os meget til vi igen kan mødes over de smukke perler, lidt godt til ganen og nogle hyggelige snakke om perler, smykker, guld og design.Du kan med fordel melde dig ind i kundeklubben - så får du direkte besked når vi igen kan samles - du kan melde dig ind nederst på siden, og bare rolig det er helt gratis.