Pas godt på dine smykker

VEDLIGEHOLDELSE AF DINE SMYKKER

Et smykke fra Maiken Pade, er et smykke der er skabt med passion for det ædle og unikke håndværk, alle smykker skabes med tanke for nøje udvalgte metaller, sten og perler.
I alle mine smykker ligger der kærlighed, detalje og historie, for mig er smykker noget ganske særligt – Maiken Pade smykker er skabt med øje for den bedste kvalitet, skabt til dig der ønsker et smykke der kan bære på minder gennem hele livet.
Det er vigtigt at passe og pleje sine smykker på bedste vis, med denne vejledning kan dine smykker bevare det smukke i smykket.

..........

PAS GODT PÅ DINE SMYKKER

Maiken Pade anbefaler at du aldrig sover med dine smykker, men blot bærer dem I dine vågne timer. Dog anbefales det at smykker ikke bæres under sport, havearbejde, rengøring & andet hus arbejde, gå ikke i bad med dine smykker og de fleste smykker reagere voldsomt og næsten ætsende på både klor og saltvand.
Overflader som oxydering og matering kan ændre udseende ved brug – og vil få let patina med tiden, alle overflader kan restaureres. Det er vigtigt at tænke på at sølv og guld er bløde metaller, det betyder at smykker kan får stød fra andre hårde materialer, eksempelvis sten, keramik og glas.
Opbevar dine smykker i æsken eller i en lille smykkepose, for at undgå unødige ridser. Smykker skal opbevares så de ikke kan gå ud af form, derfor er det vigtigt at tænke over hvor de opbevares, undgå at støde smykkerne og lægge tunge objekter oven på dine smykker.
Eksklusive smykker med brillanter, perler og andre ædle sten, bør efterses en gang om året, dette er for at undgå at sten og perler løsner sig eller i værste fald mistes.

..........

GULD SMYKKER

Maiken Pade anbefaler at guld smykker, renses ofte enten I smykkerens eller sæbevand. Perler tåler ikke sæbe, brug evt. En lille børste og undgå kontakt med perlen.

..........

OVERFLADE BEHANDLINGER

Hvidgulds smykker bliver behandlet med rhodinering, ved brug og derved slidtage vil denne overflade slides af, derfor bør hvidguldssmykker eftreses og rhodineres en gang om året.
Oxydering er en mørk overfladebehandling af sølvsmykker, ved brug og derved slidtage vil oxyderingen slides og smykket vil blive lysere, derfor bør dine oxyderet smykker efterses og oxyderes en gang om året.
Ringe er mere udsat overfor slidtage end andre smykker, da vi ofte er I kontakt med hårde genstande gennem dagligdagen.

..........

DIAMANTER

Alle diamanter der bruges I Maiken Pade smykker er af høj kvalitet, vi burger kun brilliant slebet diamanter kvalitet Top Wesselton VVs.
Vi garanterer altid at brillanterne vi bruger er konfliktfri.

..........

ÆDELSTEN OG PERLER

Maiken Pade Bruger kun ægte stene, i bedste kvalitet, nøje udvalgt, til de udvalgte designs. Farve, størrelse og shine er de vigtigste vigtige faktorer når vi vælger sten og perler.
Ægte perler og sten er naturmaterialer – derfor er der variationer i farven, dette gør vores smykker unikke.
Ægte sten og perler er blødere end diamanter, og de kan derfor blive ridset, derfor er det vigigt at bære smykkerne med omtanke, og undgå stød mod hårde materialer.
Perler og ægte sten kan miste glans hvis de bliver exponeret af olie, cremer, parfume, hårlak og andre kemikalier.
smykker med brillanter, ædlesten og perler, bør efterses en gang om året for at undgå at de bliver løse eller mistes.
Perler er ædelsten bestående af organisk, levende materiale, der som ordet ”levende” indikerer, også kan gå hen at blegne. Tager du vel vare på dine perler, vil de bevare deres naturlige, høje glans.
Skrønen om, at perler kan ”dø” er til dels rigtig idet de har brug for hudens – eller omgivelsernes fugt til at bevare glansen. Det er derfor vigtig at tage visse forholdsregler i plejen af sine perler for at de bibeholder deres naturlige glans. Dette kræver ikke meget. Vigtigst er at undgå parfume og andre kosmetiske produkter og rengøringsmidler, da disse er skadelige for perlemoren og kan gøre perlen mat. Tag perlerne af når du går i bad eller svømmer, særligt i klorholdigt vand. Ydermere er det tilrådeligt at rense dine perler en gang i mellem. Aftør perlerne nænsomt med en fugtig klud blot skyllet i rent, let varmt vand.
Dertil anbefaler vi blot at gå med dine perler. Det er det perler er bedst til.
Med dette i tankerne kan dine perler leve i århundreder …
Vi håber du vil følge vores anbefaling så du kan får glæde af dine smykker i mange år – Tak fordi du valgte et Maiken Pade smykke.