Perlernes magiske Univers

Perlesmykker

Form, størrelse, glans og farver er alle elementer, som er med til at definere disse smukke perler. Hos Guldsmed Maiken Pade benytter vi os blandt andet af mørke Tahiti perler, fra den sortlæbede perlemusling, Pinctada margaritifera, der også af andre kendes som Tahiti-kulturperlen. Den kan findes naturligt i lagunerne i de Fransk Polynesiske atoller, hvorfra navnet også oprinder.

Den fine perlemor giver perlerne en exceptionel glans, og dette, kombineret med de unikke, naturlige farver, får perlen til at fremtræde med en udsøgt intensitet, som er svær at finde andre steder. Der findes uendelige former i barok- og semi-barok, og de kan variere i alt fra perler med cirkler til perfekte dråber og dyrebare runde. Skønt de fleste af disse unikke perler størrelsesmæssigt ligger på omkring 16 millimeter, kan enkelte perler opnå størrelser på helt op til 20 millimeter. Tahiti-kulturperlen skiller sig da ud fra mange andre perlearter i både form og størrelse.

Tahiti-kulturperlerne er også af andre grunde perfekte til perlesmykker, da disse både kan bæres af kvinder såvel som mænd. Med sine mørke farvetoner, har den et imponerende maskulint udtryk, og de heldige, som har fornøjelsen af at besøge perlens hjemstavn, vil da også kunne se øernes beboere, mænd som kvinder og unge som gamle, bære disse fantastiske perler med stolthed.