Diamanter

Lær mere om vores diamanter

Perlernes univers

Kun ca. 1/3 del af diamantproduktionen bruges til smykker, kun de fineste rå diamanter anvendes ogstørstedelen bliver slebet til det vi kender som ”brillant cut ”. Ved hjælp af andre diamanter eller diamantstøv bliver diamanterne slebet i den form der ønskes, det er som oftest et erhverv der går gennemgenerationer, og de fleste diamanter og ædelsten bliver slebet af menneske hænder.

Resten af diamanterne bruges i industrien til slibning, boring, savning m.m.

De 4 c'er

Diamanter er bekostelige og meget eftertragtede i hele verden. Derfor findes der også et utal af syntetiskeefterligninger, diamant dubletter og imitationer på markedet. Det er ofte umuligt for den almene kunde, at vurdere om de står med en naturlig diamant eller en god efterligning.Sørg derfor altid for at få et diamant bevis med ved køb af større diamanter.

Et gyldigt certifikat hvorpå der står hvilken kvalitet, farve, størrelse og slibning du har købt. Er du i tvivl om du har købt eller arvet en naturlig diamant, så anbefaler vi at du går til din lokale guldsmed, de kan hjælpe dig med at teste og vurdere din diamant. Er du så heldig at have en større diamant, vil vi altid anbefale at fåden certificeret hos en gemmolog, dette gøres bedst gennem din guldsmed da dette er en lidt størreproces.Tal med din guldsmed om mulighederne.

Værdi ansættelse af en diamant Diamantens værdi fastsættes ud fra de fire C’er :Colour=farve, Cut=slibning, Clarity=klarhed, Carat=vægt.

Diamantens farve

Diamanter findes i alle mulige farver, spørger du et fagmand – er den bedste farve på en diamant,slet ingen farve, fordi diamanten har en fantastisk egenskab – den kaster lyset tilbage i alleregnbuens farver.De hvide eller farveløse diamanter bliver opdelt såledesRiver ( R ) uden farve Top Wesselton (TW) sjælden hvid Wesselton (W), hvidDette er de mest anvendt i smykker – men skalaen forsætter, til gule og champagne farvetdiamanter.

Vi skaber selv smykker med perlerne på vores værksted

Klik her

Diamantens størrelse - Cut

Det er fagmandens perfekte slibning af diamanten i de rette vinkler, der udløser dens uforlignelige lys- og farvespil. Derfor har slibningen i høj grad indflydelse på diamantens værdi. Diamant eller brillant?

Den mest værdifulde slibning af diamanten er brillant slibningen (dvs. at en diamant og brillant er en og sammesten. Det er slibningen der gør diamanten til en brillant.). Den består af 56 facetter plus top og bund. De i alt 58 flader er indbyrdes placeret således, at der opnås optimal lysreflektion. Jo mere perfekte slibningerne, jo mere lys vil diamanten kaste af sig og jo højere værdi vil diamanten få.

Der findes et utal af slibninger, hjerter, navetter, prinsess cut mm. men ingen af disse har samme shine og lysspil som den runde brillant slib.

Diamantens størrelse - Clarity

Diamanter er presset kul, så at sige indeholder alle diamanter små partikler – såkaldte indeslutninger,hvoraf de fleste ikke kan ses med det blotte øje. Jo færre indeslutninger – desto finere diamant.De mest kendte grupperinger er opdelt således

:IF (internally flawless) : Lup ren, ingen indeslutninger

FL (flawless): Lup ren, ingen indeslutninger

VVS ( very, very small inclusions): Meget, meget små indeslutninger

VS (very small inclusions) : Meget små indeslutninger

SI (small inclusions): Små uklarhedder

P (piqué): Uklarheder, synlige for det blotte øje.

Besøg vores guldsmedværksted 

Klik her

Diamantens størrelse - Carat

Når man snakker om diamantens størrelse er det egentlig dens vægt man snakker om. Vægtenhedenhedder carat 1,00 carat = 0,20 gr.Ordet Carat stammer fra et træ der kaldes carattræ, som voksedenær minerne i Sydafrika. Dette træs frø vejer nøjagtig 0,20 gram og blev brugt som vægtenhed.Værdi ansættelse af en diamant Diamantens værdi fastsættes ud fra de fire c’er : Colour=farve,Cut=slibning, Clarity=klarhed, Carat=vægt.Colour: Diamanter findes i alle mulige farver, denbedste farve er slet ingen farve, fordi den kaster lyset tilbage i alle regnbuens farver. Den mestsjældne udgave er den der hedder River. Dernæst Top Wesselton (TW), som betyder sjælden hvid.Dernæst Wesselton (W), hvid og her forsætter det nedad til den er helt gul, Yellow (Y).CARAT: 1,00 CARAT (CT.) = 0,20 GRAM = 100 POINT. DIAMANTEN VEJES I ET LUFTTOMT RUM.

Skal vi hjælpe dig?

Vi håber du er blevet lidt klædt på til dit diamantkøb, og anbefaler at du ser den lille video nederstpå siden, fra GIA – Gemological Institute of America.

Har du spørgsmål – er du altid velkommen til at kontakte os på guldsmedeværkstedet, Vi købervores diamanter direkte fra Anthwerpen, og tager os tid til nøje at udvælge de bedste diamanter tildig – vi sørger for at du altid får et bevis med til din diamant/er.

Lad os sammen tage en snak om mulighederne, det er en fantastisk verden at dykke ned i – der er et hav af muligheder.

Vi glæder os til at hjælpe dig.

Vores Perler

Vi har tilknyttet nogle virkelig dygtige Perlehandlere - Bla. Torben Skov som vi har haft et tæt samarbejde med siden 2001. Det er også Torben I kan møde når vi afholder perleaften med alt der hører til. Vi glæder os meget til vi igen kan mødes over de smukke perler, lidt godt til ganen og nogle hyggelige snakke om perler, smykker, guld og design.Du kan med fordel melde dig ind i kundeklubben - så får du direkte besked når vi igen kan samles - du kan melde dig ind nederst på siden, og bare rolig det er helt gratis.